måndag 8 april 2013

EN NAKEN MAN PÅ BORDET & NYA TAG!!

 
 
 


Med mild brus.. fler artiklar finns på www.krusemoellekilde.dk

Hittade denna läckra danska vattenflaska hos webbutiken Borett som har massa snygg inredning och inspirationsbilder!! Denna flaska har varit slut länge men nu är lagret påfyllt igen!!
 
 
 
 
HEJ MÅNDAG OCH NY VECKA!!
 
 
Ska strax logga in mig på dagens föreläsning "Okomplicerad förlossning" som jag så praktiskt kan följa hemifrån, Falun är toppen gällande distansstudier och tekniska hjälpmedel, tummen upp för Falun!!
 
 
 
Ny vecka är perfekt för en ny förändring och efter diverse förskylningar och godisfrossande i påsk ska jag åter komma tillbaka till det hälsosammare levernet med god, nyttig LCHF- mat och träning som jag mår sååå mycket bättre av!! Gladare, piggare, bättre ork, bättre sömn, jämnare humör, inget blodsockerfall, ingen uppblåst känsla i magen är effekter som är tydliga för mig med denna kost!!
 
 Ska ej köra någon slags övertalning här men har du ej provat denna kost kan jag varmt rekommendera att prova 2-4 veckor. Första veckan kan man uppleva lite huvudvärk och trötthet, då kroppen ställer om sig men de positiva effekterna kommer sedan. Det är såklart olika hur mycket kolhydrater man bör äta beroende på om man har normalvikt, övervikt, kraftig övervikt eller är vältränad!! Finns en uppsjö på nätet och böcker, bilagor etc att läsa i ämnet, viktigt att läsa på inför en förändring för att kunna lyckas!!
 
Expressen har nu en bilaga ute med receptförslag, menyer och mycket information om LCHF och hur mycket man kan äta och av vad!!
 
 
Är det fler som är på G?!!
 
Kommer köra LCHF men på mitt egna sätt som jag brukar men för att få en extra kickstart och bli av med sockersuget, minimerar jag mjölkprodukter denna vecka som ofta är en trigger för sockerråttor. Detta underlättar och minskar risken för småätande, överätande och sockersug otroligt mycket!!
 
Flera som uppger att LCHF ej fungerar när de vill gå ner i vikt, en riskfaktor är att man överäter sås, grädde, fil och att dessa produkter blir det ny "sockret" som man unnar sig. Allt är ju ändå med måtta och som regel kan man utgå från sin egna handflata i proteinmängd, ½ dl grädd/fettbaserad sås och resten valfri mängd grönsaker och sallad (helst ovanjord) . Detta räknat per måltid, sedan är vi ju alla olika stora, tränar olika mycket etc men det kan vara en fingervisning.
 
 
 
Så det kommer bli recept denna vecka som är extra bra för en rivstart, dock inte mindre goda!! Har du frågor är du välkommen att ställa dem i kommentarsfältet!!
 
 
Har dessutom ett nytt superbra hälsotips som är värd sitt egna inlägg, men som är stärkande för både immunförsvaret, ämnesomsättningen, huden och mycket mycket mer men återkommer som sagt senare med det!!



Nu blir det nya förlossningslärdomar här :)


KRAM PÅ DIG

♥ 
 
 

söndag 7 april 2013

TÅRTRECEPT

Hejsan!!
 
Vilket ojämnt väder med både strålande sol, snö, hagel, blåst, ja våren lyser fortfarande med sin frånvaro, men inget att göra tyvärr!! Tänkte delge er mina två absoluta tårtfavoriter som går hem i alla väder :)
 
 
 Går utmärkt att förbereda dagen innan de ska ätas och dessutom kompletterar dessa två tårtor varann då det ska vara många äggulor i den ena respektive många äggvitor i den andra. De är faaarligt goda och suuuperenkla att svänga ihop, värda att prövas!!
 
 
 
 
 
 
 
KEY LIME PIE
 
Botten
 
3.5 dl krossade Digestivekex
 
100 gram Smör
 
 
Fyllning
 
5 st Äggulor
 
1 burk Kondenserad mjölk
 
Lime 1 tsk skal + 1 dl saft (3 st lime)
 
 
 
Blanda kexsulor och smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter.
 
Tvätta limefrukterna och riv 1 tsk av det ytterska skalet, pressa ut ca 1 dl limesaft. Vispa äggulor, kondenserad mjölk, rivet sal och saft. Fyll skalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.
 
Låt pajen svalna innan den ställs i frysen minst 3 timmar. Ta fram pajen 30 min innan servering.
 
Garnera med grädde och ev skivad lime!!
 
 
 
 
 
 
 
 
BUDAPESTRULLE  1 stor
 
 
Botten
 
6 Äggvitor
 
3 dl socker
 
100 gram fint mixade hasselnötter
 
2 msk kakao
 
1 msk mjöl
 
2 msk marsanpulver
 
 
Fyllning
 
4 dl vispgrädde
 
1-2 burkar konserverade mandariner
 
Ohoy chokladsås el smält mörk choklad
 
 
Vispa vitorna hårt, fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget.
 
Mixa hasselnötterna fint och blanda med mjöl, kakao, marsanpulver. Blanda försiktigt med äggvitorna. Spritsa med bred tyll eller bred ut direkt på bakplåtspappers klädd plåt.
 
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 18 minuter. Låt svalna något och vänd sedan kakan över till ett nytt bakplåtspapper och dra loss det bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt svalna.
 
Vispa grädden och bred ut till ett jämt lager på bottnen. Låt mandarinklyftorna rinna av och skär de till mindre delar, strö över grädden. Rulla tårtan från den ena kortsidan till den andra. Brukar göra detta direkt på det fat som kakan ska serveras på då den blir svår att flytta då den är klar.
 
Garnera med chokladsås!!
 
 
Brukar göra bottnen dagen innan och låta den ligga mellan två bakplåtspapper i rumstemp: Spritsade inte smeten denna gång, blev ingen direkt skillnad förutom en slätare form!!
 
 
♥ HA EN FORTSATT BRA SÖNDAG ♥


lördag 6 april 2013

FÖDELSEDAG IDAG

 
 
 
 
 
 
Idag för 36 år sedan föddes jag på Nacka sjukhus med urakut kejsarsnitt.. men det blev ju ganska bra ändå :)
 
Haft en härlig dag som började med sjönsång på morgonen av familjen och har sedan blivit riktigt uppvaktad och bortskämd av nära och kära ♥ ..en riktigt mysigt dag helt enkelt!!
 
 
 
 
 
 
 
Ska fortsätta i samma anda och bara njuta av denna dag!!
 
STOR KRAM ♥
 
 
 
 
 
 


torsdag 4 april 2013

STÄD OCH SMYGER med EFTERRÄTT

 
 
 
 
 
 
Gó kväll!!
 
Gömt mig i sovrummet med en skål hallon, grädde och glass framför tv:n och MatTinas nya program Tina besöker!! Ikväll är hon hos Andreas Carlsson, oh my vilket hus han bor i och vilket kök, ojoj!! Verkar väldigt trevlig dessutom, härligt program!!
 
Har inte hänt mycket här idag, pluggat hela dagen och sedan tokröjt barnens sovrum, kastat grejer, dammat, skruvat upp hylla och belysning, blivit lite putt på minsta tjejen som ritat på heeela dörrens insida, man blir ju matt ibland!!?
 
 
 
Imorgon blir det massa bakning, återkommer med recept och bilbevis ;)
 
Kram på Dig ♥


onsdag 3 april 2013

HOME MADE

 
Invigde idag min ny stämpel som jag hittade på Åhlens för ett tag sedan!!

 De hade även mindre stämplar med döskallar och hjärtan men jag var ute efter HOME MADE stämpeln och blev lite lycklig då jag sprang på denna. Finns annars att beställa hos Leilas General store och Coolstufff.se men nu slapp jag ju det :)
 
 
 Fungerade utmärkt att använda ett mördegsrecept, funderade ett tag på att göra dessa med ett kolakaksrecept men jag kan tänka mig att de kan spricka lättare så det blev detta recept!! Brukar inte stå och smaka så mycket under tiden jag bakar men denna degen är ju bara to die for, finns det någon godare deg än mördeg, yummi!!







 
Mördegskakor ca 25 st
 
250 gram smör
 
4 ½ dl vetemjöl
 
1 ½ dl socker
 
½ dl marsanpulver
 
1 ½ tsk bakpulver
 
1 tsk vaniljsocker



Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa rumsmjukt smör och mjöl med degkrokar, tillsätt de övriga ingredienserna och knåda till en deg. Ställ i kylen ca 30 minuter.

Kavla ut degen så att den blir 4-5 mm tjock, gärna på en silikonduk. Tryck ut runda kakor med ett runt mått, jag använde ett litet glögglas. Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Stämpla kakorna direkt efter att de kommit ur ugnen.


Oavsett vilken stämpel du har, tänk på att ta ett lite mindre mått att stansa ut kakorna med än stämpelns diameter eftersom de ökar i bredd under gräddningen!!

(Kakorna blir lite extra sega och  "kolaaktiga" av marsanpulvret, man kan även ha i 1 dl marsanpulver och minska ½ dl på mjölet för att få ännu mer vaniljkolasmak!!)


Trevlig kväll ♥


MIDDAGSTIPS!!

Hejsan!!

Kastar in ett middagstips, ett sånt där som är suuupergott, går enkelt att förbereda, sköter sig själv i ugnen och räcker till många, bra va!! Perfekta bjudmaten och säkerligen gott med lite rött i glaset till..
 
 
 
Har lagt upp detta receptet tidigare men är värd att visas igen, supergoda kycklinggratängen som man gärna äter i 2 dagar i följd!! Prova denna om du ej gjort det tidigare, sååå mumsig!!
 
 
KYCKLINGGRATÄNG med MANGOCHUTNEY & CURRY
 
 
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 syrligt äpple, typ granny smith
5-6 färska champinjoner alt 1 burk hela
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (uteslut om du har barn, de tycker oftast det blir för starkt)
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt, peppar
Riven smakrik ost
Körsbärstomater
2 nävar cashewnötter
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka eventuellt riset och lägg i en gratängform. Bena ur kycklingen.
Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök, skiva purjolöken, skala och hacka äpplet och fräs i smör tillsammans med champinjonerna och curryn några minuter på medelstark värme.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal ollek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp. Koka några minuter.
  Lägg grönsaksröran i gratängformen (har du ris lägg det ovanpå det), sedan kycklingen och såsen och toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
 Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter
 (Vi körde riset på sidan av och ingen sambal ollek) Kan tänka mig att det är supergott med skivad ananas på sidan och krydda på lite extra med sambal ollek!!
 
Servera med sallad!!
 
 
 
Nu ska här kalasbakas, hörs kanske senare ♥


tisdag 2 april 2013

PiP i mitt påskägg ♥

 

 
 
 
Hej denna 2 april!!
 
Hoppas bra med er som kikar in här?! Har ni påsklov, jobbar, kanske rent av är i fjällvärlden och har det gott?! 
 
Här är det fortfarande förskylt hos 75% av familjen, lite drygt att dessa lediga dagar slösas bort på att vila sig i form men men bara att gilla läget, vi har klarat oss riktigt bra i vinter så man ska väl inte klaga på en förskylning.
 
 
Hade tur att även jag fick ett påskägg :) där bland annat denna fina kopp från PIP låg..
 
Har länge gott och suktat efter detta porslin och nu börjat samla på mig lite koppar, blir glad av mysiga mönstren som PiP har, finns hos bland annat i nätbutikerna Syster Lycklig och Borett!!
 
 
 
 
Ska sätta mig och kolla runt efter tårtinspiration på nätet, klurar på att ha en tårtbuffé då jag fyller år på lördag :)
 
Tror det blir Budapestrulle, Key Limepie och nåt med kondenserad mjölk, nån som har nåt mer smarrigt förslag?!!
 
 
 
Hörs snart igen!!