onsdag 3 april 2013

MIDDAGSTIPS!!

Hejsan!!

Kastar in ett middagstips, ett sånt där som är suuupergott, går enkelt att förbereda, sköter sig själv i ugnen och räcker till många, bra va!! Perfekta bjudmaten och säkerligen gott med lite rött i glaset till..
 
 
 
Har lagt upp detta receptet tidigare men är värd att visas igen, supergoda kycklinggratängen som man gärna äter i 2 dagar i följd!! Prova denna om du ej gjort det tidigare, sååå mumsig!!
 
 
KYCKLINGGRATÄNG med MANGOCHUTNEY & CURRY
 
 
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 syrligt äpple, typ granny smith
5-6 färska champinjoner alt 1 burk hela
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (uteslut om du har barn, de tycker oftast det blir för starkt)
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt, peppar
Riven smakrik ost
Körsbärstomater
2 nävar cashewnötter
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka eventuellt riset och lägg i en gratängform. Bena ur kycklingen.
Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök, skiva purjolöken, skala och hacka äpplet och fräs i smör tillsammans med champinjonerna och curryn några minuter på medelstark värme.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal ollek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp. Koka några minuter.
  Lägg grönsaksröran i gratängformen (har du ris lägg det ovanpå det), sedan kycklingen och såsen och toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
 Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter
 (Vi körde riset på sidan av och ingen sambal ollek) Kan tänka mig att det är supergott med skivad ananas på sidan och krydda på lite extra med sambal ollek!!
 
Servera med sallad!!
 
 
 
Nu ska här kalasbakas, hörs kanske senare ♥


1 kommentar:

  1. Så fort ugnen är fixad så ska jag prova!!! Kram!!!

    SvaraRadera