söndag 7 april 2013

TÅRTRECEPT

Hejsan!!
 
Vilket ojämnt väder med både strålande sol, snö, hagel, blåst, ja våren lyser fortfarande med sin frånvaro, men inget att göra tyvärr!! Tänkte delge er mina två absoluta tårtfavoriter som går hem i alla väder :)
 
 
 Går utmärkt att förbereda dagen innan de ska ätas och dessutom kompletterar dessa två tårtor varann då det ska vara många äggulor i den ena respektive många äggvitor i den andra. De är faaarligt goda och suuuperenkla att svänga ihop, värda att prövas!!
 
 
 
 
 
 
 
KEY LIME PIE
 
Botten
 
3.5 dl krossade Digestivekex
 
100 gram Smör
 
 
Fyllning
 
5 st Äggulor
 
1 burk Kondenserad mjölk
 
Lime 1 tsk skal + 1 dl saft (3 st lime)
 
 
 
Blanda kexsulor och smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter.
 
Tvätta limefrukterna och riv 1 tsk av det ytterska skalet, pressa ut ca 1 dl limesaft. Vispa äggulor, kondenserad mjölk, rivet sal och saft. Fyll skalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.
 
Låt pajen svalna innan den ställs i frysen minst 3 timmar. Ta fram pajen 30 min innan servering.
 
Garnera med grädde och ev skivad lime!!
 
 
 
 
 
 
 
 
BUDAPESTRULLE  1 stor
 
 
Botten
 
6 Äggvitor
 
3 dl socker
 
100 gram fint mixade hasselnötter
 
2 msk kakao
 
1 msk mjöl
 
2 msk marsanpulver
 
 
Fyllning
 
4 dl vispgrädde
 
1-2 burkar konserverade mandariner
 
Ohoy chokladsås el smält mörk choklad
 
 
Vispa vitorna hårt, fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget.
 
Mixa hasselnötterna fint och blanda med mjöl, kakao, marsanpulver. Blanda försiktigt med äggvitorna. Spritsa med bred tyll eller bred ut direkt på bakplåtspappers klädd plåt.
 
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 18 minuter. Låt svalna något och vänd sedan kakan över till ett nytt bakplåtspapper och dra loss det bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt svalna.
 
Vispa grädden och bred ut till ett jämt lager på bottnen. Låt mandarinklyftorna rinna av och skär de till mindre delar, strö över grädden. Rulla tårtan från den ena kortsidan till den andra. Brukar göra detta direkt på det fat som kakan ska serveras på då den blir svår att flytta då den är klar.
 
Garnera med chokladsås!!
 
 
Brukar göra bottnen dagen innan och låta den ligga mellan två bakplåtspapper i rumstemp: Spritsade inte smeten denna gång, blev ingen direkt skillnad förutom en slätare form!!
 
 
♥ HA EN FORTSATT BRA SÖNDAG ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar