söndag 25 augusti 2013

Softarsöndag

 
Trött, seg, skön söndag har det varit här!!
 
 
 
Ååå vi hade det såååå kul igår :) Nya ansikten, lekar, smarrig mat och en efterrätt jag måste få receptet på, detta lever vi på läääänge på OCH vi fick bugga loss ordentligt på den mysiga altanen med ån som utsikt, underbar sommarfest som också avslutades med nattdopp för vissa!!
 
 
 
Idag har det som sagt inte gjorts så många knop, mest myst runt, badat i poolen, solat och haft det gött. Jag har även suttit en del med uppsatsen som snart ska vara klar, pust, ska bli såå skönt när denna är klar och man äntligen får ge sig ut på praktik och börja läsa "på riktigt" igen men några veckor kvar tills dess ännu.
 
 
 
Inga större utsvävningar gällande matlagning idag.. 
 
 
 
 
Iskall pepsimax....
 
 
 
 
 
och mozarellasallad va riktigt mums idag..
 
 
 
 
 
OCH det sista slurpet som fanns kvar av denna goding ;)
 
 
 
 
Imorgon är det åter till bättre vanor igen!!
 
 
 
SES DÅ!!!!


lördag 24 augusti 2013

SOMRIG FRUKOST

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GODMORGON PÅ DIG!!!
 
Här har vi tagit sovmorgon, ätit frukost och läst tidningen, så som lördagar brukar se ut, i alla fall hos oss!! Men vi ska snart komma iordning, då tjejerna ska till Furuvik med sin mormor och morfar och jag och Erik ska förbereda oss för partaj ikväll, ska bli sååå kul!!
 
Ska lista ut vad man ska ha på sig, lite sugen på klänning men tror det kan bli lite för kallt då vi blir ute hela kvällen??! Hmm får klura lite OCH så ska jag ut och shoppa nåt snyggt till värdparet för kvällens fest..OCH att vi ska ha med nån snapsvisa/allsång att sjunga, TIPS mottages gärna!!!
 
 
Ja det är väl så våran dag ser ut, hoppas du har några roliga planer och kan njuta av det uuunderbara vädret vårt vackra land fortfarande bjuder på!!!
 
 
 
 
Största kramen
 
 
 


fredag 23 augusti 2013

SOFT FREDAGKVÄLL!!

En skön sensommardag bjuder denna 23 augusti på!!
 
 
Har varit riktigt seg och trött i huvudet idag, tror alla är trötta efter denna första skolveckan med tidiga mornar, så det blev låg ambitionsnivå och det enklast möjligast till middag; pizza på färdig botten till barnen och plock till mig och Erik, plus pizza såklart ;) bilderna får tala för sig själva.....Nu är det högläge på benen i tvsoffan och godisskålen i knät framför Fångarna på fortet med heeela familjen, behöver skaffa större soffa tror jag, verkar som ALLA har vuxit under sommaren, hehe!!
 
 


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade ääääntligen min favorit bland alla Ben & Jerry, SOM jag spanat efter denna Peanut Butter Cup men ikväll är den min, hoho!!
 
 
Ha en fantastisk kväll, kramar från soffan ♥
 
♥ ♥ ♥

torsdag 22 augusti 2013

Trädgårdsfix & Skaldjurslax

 

 
 
 
Goddagens!!

Ännu en vacker augustidag, underbart!! Speciellt eftersom jag har semester denna vecka, ååå riktigt skönt har det varit :) Jaja, jag har inte legat på latsidan direkt utan har fixat i trädgården en del, klippt gräs, rensat och idag också handlat buskar och växter till en ny rabatt på framsidan, tänkte lägga upp nån bild på min lilla kreation senare när det är klart men dessa på bilden ovan är inblandade!!

Han på trädgårdshandeln blev nog lite trött när jag aldrig riktigt hittade rätt. Svårt när man har en bild i huvudet hur det ska va men inte helt exakt vet med vilka växter, hehe!! Men tills sluuut kom vi fram till en lösning och det kommer nog bli jättebra :) glad att jag stod på mig och inte gick med på sånt jag egentligen inte ville ha. "Ja du kommer nog bli ensam om detta i alla fall" va hans kommentar, haha!!

 


Gårdagensmiddag innehöll dessa ingredienser...en skaldjursås med antingen sallad eller pasta till, riktigt mumsig som även passar till helgen och ett glas vitt kanske!!? Alla i familjen gillade detta, trots att barnen pilla bort lite räkor men för övrigt tummen upp.



 
 
 
 
ca 400 gram Laxfile
 
Marinad
 
5 msk Olivolja
 
Saften av ½ citron
 
2 Finhackade vitlöksklyftor
 
 
Skaldjursås


100 gram Kräftstjärtar, färska eller i lag
 
100 gram Skalade räkor, färska eller i lag
 
1 dl Torrt vitt in alt matlagningsvin
 
2 Schalottenlök, finhackad
 
3 dl Grädde
 
1-2 tsk Fiskfond/alt ½ fiskbuljongtärning
 
1 msk Hackad dill
 
Smör
 
Vitpeppar
 
Havssalt
 
 
 
Lägg laxen i marinaden och låt dra en stund.
 
Dela fisken i bitar, ca  2 x 2 cm stora, och stek dem i smör tills de fått fin färg. Lägg sedan åt sidan på en tallrik.
Fräs löken i smör på svag värme tills den mjuknar, utan att den tar färg, ca. 2-3 min.
Häll på vinet och låt koka tills 1/2 av vinet är kvar.

Häll i grädden och låt koka ner något ca. 5 min.
Rör sedan i fonden och lägg i dill, låt puttra lätt i några minuter.
Smaka av med salt & peppar.

Ha ner fisken och skaldjuren (försiktigt) och låt allt bli varmt innan du serverar, gärna ihop med en tomatsallad och/eller pasta!!
 
MUMSELIMUMS!!!



Vuxentallrik
 
 

Barntallrik



Nu blir det projekt röjainförhelgen här hemma och ikväll (när Erik kommit hem med mera jord) ska rabatten fixas klart!!


MÅ GOTT



onsdag 21 augusti 2013

Krispig Hallumisallad



Vilken solig morgon, hoppas du fått en bra start på dagen!!
 
 
Här har det varit en bra och morgon, försöker så långt det går undvika allt som har med stress att göra, så att alla får en bra start på dagen, finns väl inget tråkigare än att åka till jobb och skola när man har skällt på någon eller när man lämnar barn som är på dåligt humör men de dagarna finns ju också såklart!!
 
 
Efter att ha cyklat med tjejerna till skolan begav jag mig ut på dagens motionspass.
 
Blev jogg/pw 7.8 km, brukar sällan jogga dörr till dörr utan kör intervaller med att jogga några minuter/går raskt några minuter. Kör lite efter dagsform ibland kanske man vill ta ut sig totalt och pressa sig själv och vissa dagar är man nöjd med att bara promenera men oftast kör jag intervaller. 
 
Och vilket superskönt väder vi har, perfekt för den som vill komma igång!!!!
 
Om man vill ha ännu mer hälsopepp och inspiration kör Åse som har bloggen 56 kilo 30 dagars inspirationsrace med massa hälsosamma och goda recept!! Hon är även grym på mer detaljer angående kokosfettets egenskaper, 5:2, periodisk fasta etc etc.
 
 
 
Frukost idag blev:
 
Liten kopp kaffe med stor klick kokosfett ca 1 msk. (Dricker en "god kopp" kaffe senare med mjölk i). Kaffe och kokosfett är mer som en "hälsoshot" för att få i sig det nyttiga fettet. Köper Kung Markattas som är kokosfett på burk (finns på b l a ICA)
 
 
Sen gjorde jag den goda kesellayogurten bestående av ½ burk naturell kesella 1%, en svätt jordgubbssaft Stevia och ca 1 dl tinade hallon, såå gott och perfekt även som mellanmål!!



Dagens mattips, blir denna uuunderbara sallad har blivit en riktig favorit under sommaren. Älskar den krispiga, lite salta, varma hallumiosten som ger salladen ett riktigt lyft. Kan tycka att kalla sallader har en tendens att bli lite "tjatiga" och att man lätt blir hungrig igen medans en sallad med varma ingredienser känns mer "lagat", ja ni förstår vad jag menar!!


 
 
 

 
 
 


 
½ paket Hallumiost
 
½ Avocado
 
Röd paprika
 
Rocullasallad
 
Bladspenat
 
Isbergsallad

Rödlök
 
Olivolja
 
svartpeppar, flingsalt
 
 
Lägg upp salladen på tallriken och skär paprika och avocado i bitar. Skär hallumiosten i skivor och stek i några droppar olivolja i en teflonpanna till de är gyllenbruna. Lägg ovanpå salladen tillsammans med avocado och tomater. Ringla över olivolja och salta och peppra.



Nu ska jag fortsätta njuta av ännu en semesterdag!!


KRAM KRAM 

tisdag 20 augusti 2013

Kesoplättar, kallrökt lax wasabi & pepparrotsås

 
 
 
 
 
Wiiehii!!
 
Alltid lika kul när man hittar ett nytt gott recept och denna rätt kommer jag laga massvis med gånger. Sen att den är nyttig och inte innehåller nästan några kolhydrater alls gör ju inte saken sämre, för nu blir det hälsopepp här på bloggen!!
 
 
Kesoplättreceptet kommer från grymma Åse Falkman
 
 
Här kommer receptet....
 
 
 
 
Kesoplättar 3-4 st/1 port
 
 
1 ägg
 
125 gram keso
 
0.75 msk fiberhusk
 
 salt
 
 
Mixa ihop ingredienserna, låt smeten vila några minuter.
 
Ha i lite kokosfett eller olivolja i en teflonpanna, klicka ut plättarna och stek på låg värme. Det tar ganska lång tid innan de går att vända. Stek tills de är gyllenbruna.
 
 
 
Wasabi & pepparrotsås
 
 
ca 2-3 msk creme fraiche
 
 ca 3 msk gräddfil
 
1 tsk pepparrotsvisp
 
wasabi och sesamkrydda
 
 
Blanda ihop och servera!!
 
 
 
 
Ät plättarna med kallrökt lax, baby spenat, ruccola och sås, mumma va gott ni måste prova!!!!
 
 
 
 
 
 
Tips!! Plättarna kan även göras som frukost, mellanmål och ätas med te x blåbär, hallon och grädde, krydda plättarna med te x kanel eller kardemumma
 
 
 
 
Som sagt nu e jag jättepeppad på träning och god nyttig mat, så nu tänkte jag lovebomba bloggen med massa goda recept och annat måbra pepp!! Hoppas ni är fler som är med på tåget :)
 
 
Hmm! Kommer inte sluta baka och göra kladdiga smarriga recept, utan de kommer också, såååklart ♥
 
 
 
Ha nu en toppenkväll, imorgon kommer ännu ett recept som blivit en favorit i sommar
 

måndag 19 augusti 2013

Ny vecka & Ananaspaj!!!

Hej nya vecka!!

Idag har tjejerna haft sin första skoldag och det var med glada miner som de cyklade till skolan, skönt att det är så!! För Linn var det extra spännande som fått en alldeles nybyggd skola, det va sååå snyggt, fräscht och genomtänkt. En egen kock och mysig matsal med stora fönster ut mot skogen fanns det, kan tänka mig att matglädjen kommer öka för barnen i stället för deras gamla trånga matsal, riktigt lyxigt!!
 



Hösten är verkligen på intåg och det känns ändå ganska skönt, eller hur!?? Allt har sin tid och det känns ändå ganska lagom efter en sådan fin sommar.

Då jag har semester denna vecka ska jag satsa på att komma iordning innan allt drar igång. Ska rensa ut kläder, skriva matlista, planera och satsa på träning. Har inte blivit så mycket träning under sommaren men nu kommer inspirationen när det blir svalare ute-SKÖNT!!! Blir jogging/pw och de vanliga hemmaövningarna för min del sen blir det nog också en buggkurs för mig och Erik, riktigt kul :)


 
Igår kom en granne över och till oss gjorde jag en lchf efterrättspaj, nämligen den klassiska Ananaspajen fast med mycket mindre kolhydrater och kalorier. Gjorde en egen variant som blev riktigt god faktiskt, här kommer receptet...

 
 
 
 
Pajdeg
 
 
40 gram smör
 
3½ dl mandelmjöl
 
2 msk stevia
 
1 äggula
 
 
Fyllning
 
 
2 dl creme fraiche (den feta)
 
1 ägg
 
½ dl stevia
 
1 tsk vaniljpulver
 
1 burk (500 g) krossad ananas
 
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Knåda ihop pajdegen och tryck ut i form ca 24 cm i diameter. Förgrädda ca 5 min i 175 grader. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll i pajskalet. Grädda ca 40 min, nedre delen av ugnen.
 
 
Serveras ljummen med glass eller en klick grädde, mm sååå gott när glassen smälter mot den varma pajen!!



Nu ska det fortsättas grejas här hemma, har klippt gräset och nu ska Linn till tandläkaren sen blir det storhandling, det gapar tomt i kyl och frys!!


Tjing, ha en toppendag ♥