onsdag 21 augusti 2013

Krispig Hallumisallad



Vilken solig morgon, hoppas du fått en bra start på dagen!!
 
 
Här har det varit en bra och morgon, försöker så långt det går undvika allt som har med stress att göra, så att alla får en bra start på dagen, finns väl inget tråkigare än att åka till jobb och skola när man har skällt på någon eller när man lämnar barn som är på dåligt humör men de dagarna finns ju också såklart!!
 
 
Efter att ha cyklat med tjejerna till skolan begav jag mig ut på dagens motionspass.
 
Blev jogg/pw 7.8 km, brukar sällan jogga dörr till dörr utan kör intervaller med att jogga några minuter/går raskt några minuter. Kör lite efter dagsform ibland kanske man vill ta ut sig totalt och pressa sig själv och vissa dagar är man nöjd med att bara promenera men oftast kör jag intervaller. 
 
Och vilket superskönt väder vi har, perfekt för den som vill komma igång!!!!
 
Om man vill ha ännu mer hälsopepp och inspiration kör Åse som har bloggen 56 kilo 30 dagars inspirationsrace med massa hälsosamma och goda recept!! Hon är även grym på mer detaljer angående kokosfettets egenskaper, 5:2, periodisk fasta etc etc.
 
 
 
Frukost idag blev:
 
Liten kopp kaffe med stor klick kokosfett ca 1 msk. (Dricker en "god kopp" kaffe senare med mjölk i). Kaffe och kokosfett är mer som en "hälsoshot" för att få i sig det nyttiga fettet. Köper Kung Markattas som är kokosfett på burk (finns på b l a ICA)
 
 
Sen gjorde jag den goda kesellayogurten bestående av ½ burk naturell kesella 1%, en svätt jordgubbssaft Stevia och ca 1 dl tinade hallon, såå gott och perfekt även som mellanmål!!



Dagens mattips, blir denna uuunderbara sallad har blivit en riktig favorit under sommaren. Älskar den krispiga, lite salta, varma hallumiosten som ger salladen ett riktigt lyft. Kan tycka att kalla sallader har en tendens att bli lite "tjatiga" och att man lätt blir hungrig igen medans en sallad med varma ingredienser känns mer "lagat", ja ni förstår vad jag menar!!


 
 
 

 
 
 


 
½ paket Hallumiost
 
½ Avocado
 
Röd paprika
 
Rocullasallad
 
Bladspenat
 
Isbergsallad

Rödlök
 
Olivolja
 
svartpeppar, flingsalt
 
 
Lägg upp salladen på tallriken och skär paprika och avocado i bitar. Skär hallumiosten i skivor och stek i några droppar olivolja i en teflonpanna till de är gyllenbruna. Lägg ovanpå salladen tillsammans med avocado och tomater. Ringla över olivolja och salta och peppra.



Nu ska jag fortsätta njuta av ännu en semesterdag!!


KRAM KRAM 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar