torsdag 7 mars 2013

KYCKLINGGRATÄNG med CURRY & MANGOCHUTNEY

Gó kväll i stugan, hoppas allt är bra!!?
 
 
Har haft en lugn dag men ändå hunnit med massa saker, bland annat en tur till Ikea, fått ett larm bortplockat på en tröja jag handla igår (tur att kvittot va kvar), storhandlat inför helgen, åkt skidor med Linn och pluggat, städat, tja det va min dag i stora drag!!
 
 
Har nu avslutat kvällens middag som blev såååå god, ni måste bara göra denna rätt!!! Tjejerna älskade den till och med och jag blev bedömd enligt Sveriges mästerkock, haha!! Linn var Leif Mannerström och Julia Per Moberg och det blev höga betyg kan jag lova :)
 
 
Passar perfekt som bjudmat och kan är säkerligen gott med ett glas rött till, maträtt att bjuda på i helgen kanske!?
 



 
 
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 syrligt äpple, typ granny smith
5-6 färska champinjoner alt 1 burk hela
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (uteslut om du har barn, de tycker oftast det blir för starkt)
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt, peppar
Riven smakrik ost
Körsbärstomater
2 nävar cashewnötter
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Koka eventuellt riset och lägg i en gratängform. Bena ur kycklingen.

Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök, skiva purjolöken, skala och hacka äpplet och fräs i smör tillsammans med champinjonerna och curryn några minuter på medelstark värme.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp. Koka några minuter.
 
 Lägg grönsaksröran i gratängformen (har du ris lägg det ovanpå det), sedan kycklingen och såsen och toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
 
Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter
 
 
(Vi körde riset på sidan av och ingen sambal ollek) Kan tänka mig att det är supergott med skivad ananas på sidan och krydda på lite extra med sambal ollek!!
 
 
 
Slurp va gott, lova mig att ni provar detta nu!!
 
 
KRAMEN ♥

LCHF GLASS

 
 
Njutit av glass i solen idag :)
 
Hittade massvis med nya LCHF-smaker (Ica Maxi) och dessa två fick följa med hem, Zabaione och Saltlakrits!! Förvånande goda, lakritsglassen va riktigt salt och krämig och Zabaione påminde om punschgalss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det prommis i finvädret ♥
 
Ikväll blir det nytt kycklingrecept igen, holl utkik!!!


onsdag 6 mars 2013

KYCKLING m SAFFRAN & TOMAT


 





 
1 färdiggrillad kyckling
1 burk creme fraiche saffran & tomat
1-2 dl vispgrädde
7 soltorkade tomater
en näve cashewnötter (salta eller osaltade)
salt & peppar
ev maizena
 
Rensa kycklingen och skär i bitar. Lägg i en ugnsform.
 
Koka upp creme fracihe och grädde. Smaka av med salt & peppar.
 
Vill man ha såsen lite tjockare så red av med lite maizena. 
 
Hacka tomaterna och strö över kycklingen. Häll på såsen och strö tillsist över nötterna. In i ugnen, 225 C, tills rätten fått fin färg.
 
 Servera med sallad och ev ris!!
 
 (Ni som äter enligt LCHF, kör ju såklart utan riset och maizena)
 
 I min sallad finns, machesallad, ruccola, gurka, tomat, isbergsallad, avocado och fetaost!!
 
 
 
Smaklig måltid!!!

HÄRLIG DAG!!

 
 
Solen strålar, fåglarna kvittrar och vi har en riktigt vacker vinterdag här i Gävle!!
 
Passar perfekt då minsta tjejen har friluftsdag idag med skidåkning och hamburgergrillning med skolan!!
 
Är på riktigt bra humör idag, kan det bero på att våren är på gång kanske?! Ska bli såå skönt att snart få plocka bort alla vinterkläder, tunga skor och dylikt..ska nog sätta mig med en kaffe vid husväggen lite senare och lapa sol :) kanske tillsammans med bok nummer två i serien om Anastasia Steele, Femtio nyanser av mörker..
 
Har för övrigt hunnit med ett löparpass direkt efter att barnen lämnades på skolan, vilket också gör sitt på humöret och är nu laddad med massa ny energi!!
 
 

Vårig och färgglad favoritkopp från Green Gate ♥
 
 
 
Ska fortsätta med min skoluppgift nu men återkommer lite senare med en souuupersmarrig och snabb kycklingrätt!!
 
Solvarm kram ♥


söndag 3 mars 2013

LOKA BRUNN & SMULTRONGÅRDEN

 
 
Gó kväll!!
 
 
Här är vi skönt trötta men ändå utvilade efter att ha spenderat ett dygn på Loka brunn.
 
 
Härliga omgivningar bestående av skog och isbeklädda sjöar, mysiga och rymliga rum, vacker spa-avdelning med stora kristallkronor, ljus och orchideer överallt. Det fanns möjlighet att både simma och bubbla i flertalet pooler samt bada i den varma utomhuspoolen. Basta och kliva ner i iskall "poolvak" va en riktigt uppvaknande :) Gick såklart att få nåt gott i glaset och något lättare att förtära som ville!!
 
Tanken med det lilla extra fanns verkligen på Loka Brunn, hoppas få återvända nån gång ♥
 
 
 
En underbart avkopplade visit med mycket skratt ihop med våra vänner S & N...
 
Trerätters middagen var en riktig smakupplevelse och bland det godaste jag ätit, ville aldrig att maten skulle ta slut och vi njöt av varje tugga. Avslutade kvällen med en god kaffe Karlsson framför den stora öppna spisen i den gamla salen från 1913.
 
Invigde MOM2MOM blusen
 
 
Efter frukostbuffén idag väntade en duobehandling med massage/ansiktsbehandling och kurbad, kan tillägga att vi tjejer sov gott i bilen hem.
 
 
Möttes av kramiga tjejer som längtat men haft det riktigt bra med sin mormor och morfar!!
 
Nej, måste nu förtsätta spännade läsningen om Ana Steele (sammanträffande namn) i boken Femtio nyanser av honom , är ni fler som läser??!
 
 
Just det, på vägen ner till Loka blev det ett besök på mysiga Smultrongården i Örebro (Södra Dylta bruk) som hade sååå mycket snyggt, blev lite shopping där :)) visar annan dag!!
 
 
Kramen ♥
 
 

tisdag 26 februari 2013

LJUSA LCHF-FRALLOR

 

 
Alltid så kul att testa nya recept och ibland blir man ju så inspirerad att man bara måste prova!!  Hittade detta LCHF recept och blev så galet sugen på bröd så jag satte igång direkt att baka..
 

FRALLOR 5-6st
 
2 dl mandelmjöl
 
1 dl pofibrer
 
1½ msk fiberhusk
 
2 msk kruskakli
 
1 msk bakpulver
 
½ tsk salt
 
2 ägg
 
2 dl creme fraiche
 
2 msk smält smör alt kokosfett
 
uppvispat ägg till pensling och ev vallmofrön
 

 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl.

Vispa ihop ägg, creme fraiche och fettet och blanda sedan ihop allt till en smet. Låt stå ca 5 minuter.
 
Forma försiktigt 5-6 bullar

 och lägg på bakplåtspapper på en ugnsform. Pensla med uppvispat ägg och strö ev vallmofrön på.
 
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.


Supergoda blev de och innehåller 3-4 kolhydrater/fralla


 


Ha det bäst, nu ska jag kolla Brynäsmatchen :)


TACO

 
 
Gjorde en fräschare variant av taco´s idag och skippade brödet men inte mindre gott för det.
 
Hade nötfärs som tacokryddades samt la en klick sambal ollek över, ruccolasallad, gurka, fetaost, rödlök, guacomole, riktigt musigt och nyttigt!!
 
 
 
 
 
Många varanter finns på guacamole, här är mitt recept..
 
 
Guacamole
 
1 avocado
 
1 hackad vitlöksklyfta
 
pressad citron
 
1 dl creme fraiché
 
nypa flingsalt
 
 
Mosa avocadon, blanda med övriga ingredienserna, klart!!
 
 
På återseende ♥