söndag 21 juli 2013

Västerbottenpaj med kantareller

 

 
Gjorde denna fantastiskt goda paj som i detta recept är på lchf-vis. Tycker till och med att det blir godare då smaken blir lite nötig och knaprig, mumma vad det smakar sommar med kantareller och västerbottenost!!!
 
Om det vankas kräftskiva är denna paj en klockren rätt på bordet.
 
Gjorde denna fantastiskt goda paj som i detta recept är på lchf-vis. Tycker till och med att det blir godare då smaken blir lite nötig och knaprig, mumma vad det smakar sommar med kantareller och västerbottenost!!!
 
Om det vankas kräftskiva är denna paj en klockren rätt på bordet.
 
 
 
Pajskal
 
 
40 gram smör
 
1 ägg
 
½ dl sesamfrön
 
3-4 dl mandelmjöl
 
Knåda ihop ingredienserna och tryck ut i form ca 24 cm i diameter. Grädda 8-10 minuter i 200 grader, nedre delen av ugnen.
 
 
Fyllning
 
 
4 ägg
 
3 dl vispgrädde
 
150 gram västerbottenost (1 påse)
 
ett par nävar kantareller
 
peppar från kvarn
 
salt
 
smör
 
 
Stek kantarellerna gyllenbruna med en stor klick smör, peppra och salta.
 
Vispa ihop ägg, grädde, ost
 
Lägg kantarellerna i pajskalet, häll över gräddblandningen.
 
In i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 25 minuter.
 
 
Servera med en sallad och gärna varma vitlöksbröd!!
 
 
 
 Nu blir det filmtajm, en skräckis tror jag ..
 
Kramen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar