tisdag 2 oktober 2012

Morotskaka i långpanna!!



Här kommer det ett recept på kvällskvisten!!

Denna kaka är otroligt lätt att göra, går helt enkelt inte att misslyckas med, Du måste prova!!
Som sagt, recept att bara vispa ihop och skjutsa in i ugnen kan man inte få för många av och denna blir ju också såå fantastiskt god, min favorit faktiskt!!!



Får följa med till jobbet imorgon, provsmakad och klar ;)


Gör så här:

4 st ägg
4 dl socker
200 gram smält smör6 dl finrivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Glasyr

200 gram Phiadelphiaost
150 gram rumsvarmtsmör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
skal och saft av 1 lime
kokos

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna.
Rör sist i de rivna morötterna.

Smörj och bröa långpannan, häll i smeten.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen  ca 12-15 min, beror lite på hur stor långpannan är.
Låt kakan sedan svalna.
Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand eller ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm.
Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker.
Bred krämen och strö över kokos över kakan, skär upp den i lagomt stora rutor.

Servera och bli beroende!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar