tisdag 2 oktober 2012

"Flirtig kycklinggryta" på 20 min & shopping!!


Här kommer ännu ett enkelt och gott recept att svänga ihop i vardagen eller för all del till fest (gott med ett glas rött till). Älskar fullkomligt dessa lätta recept i ugnsform som bara är att blanda ihop och svischa in i ugnen.

Kycklingreceptet heter egentligen "Indisk kycklinggryta" men som jag döpt om, då det var denna maträtt som jag bjöd Erik på första gången han var hos mig :) och vägen till mannens hjärta går ju via magen, hehe...I allafall är denna en favorit som går hem hos hela familjen!!






 
 
 


Gör så här:

1 grillad kyckling
1 stor grön paprika
2 st bananer (el ananas)
3-4 msk mango chutney mild
ca 1 tsk sambal ollek
2-3 vitlöksklyftor
salt
2 ½ dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Rensa kycklingen och fördela i mindre bitar i en ugnsform. Strimla paprikan och skiva bananerna i halvmånar och lägg i formen. Pressa i vitlöken samt ha i mango chutney, sambal ollek, salt, grädde och creme fraiche. Blanda ihop lite, in i ugn 225 grader i ca 20 min.

Servera med jasminris och isbergssallad. Skippa riset om du vill ha det LCHF!!





Lite av helgens shopping, ljuslyktor (Bruka Design), efterrättsskålar i hjärtform & ängel (Drömhuset), tallriksunderlägg & servetter (Lagerhause).



Om någon är nyfiken på Drömhuset har de även en webshop som innehåller massa mysig inredning och kläder, snabba leveranstider!!!

Nej, nu ska här röjas undan och förhoppningsvis ska här bakas en kaka i långpanna att ta med till jobbet imorgon, återkommer med recept!!!

Kram Anna ♥

1 kommentar:

  1. Men vilka fina grejor! Ska genast titta in på webshoppen :)/ jennica

    SvaraRadera