onsdag 3 oktober 2012

Lill-Lördag & Browniefudgecheesecake!!!



Hoppas ni haft en bra onsdag, här har dagen bestått av vanligt "vardagssnurr" !!!

Har såå många roliga efterrättsrecept på lager så jag fortsätter lägga upp lite gosaker här på bloggen :) och det är ju ändå lill-lördag idag och snart helg, tycker veckorna bara flyger fram..

Brownie fudge cheesecake


Får ursäkta den dåliga bildkvaliteten..

Gör så här:

Cheesecake smet:

300 gram phiadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
3/4 strösocker

Browniesmet:

2 ägg
100 gram smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovt hackade cashew el pacannötter

Fudgeglasyr:

40 gram smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering

Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.

Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.

Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandats med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet med bakpulvret och de hackade nötterna.

Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna, täck med resterande Browniesmet. Grädda nedre delen av ugnen 180 grader i ca 30 min. Låt kallna i formen.

Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao, låt sjuda någon minut. Bred ut glasyren med slickepott i ett jämt lager över kakan. Dekorera med nötter, låt stå kallt tills glasyren stelnat. Låt gärna stå över natten i kylskåp eller iallafall några timmar i kylen.

Servera med en klick vispad grädde!!!

Barnen i denna familj är inte förtjust i den vita cream cheese smeten i mitten av denna kaka men jag fullkomligt älskar kombinationen. Testa, du kommer inte bli besviken om du är en chokladälskare som mig!!

Anna ♥



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar