onsdag 9 januari 2013

KLADDKAKA LCHF-STYLE




Lilla lördag idag och provar därför en ny efterrätt!! (Ser mer ut som stekt blodpudding än chokladkaka men gott va det i allafall)

 
Kladdkaka LCHF
 
100 gram smör
 
100 gram mörk chklad
 
2 ägg
 
1 dl grädde
 
3 msk sukrin el stevia
 
2 msk kakao
 
1 tsk vaniljpulver
 
 
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Smält smöret och lägg i chokladen, låt smälta ihop. Ta kastrullen från plattan och häll i grädden.
 
Vispa ägg och sukrin tjockt och pösigt.
 
Blanda ihop ägg- och chokladsmeten. 
 
Tillsätt vaniljpulvret och kakaon (Prova dig fram hur stark chokladsmak du vill ha).
 
In i mitten av ugnen ca 6-8 min.
 
 
Låt svalna och servera med hallon och en klick vispgrädde!!
 
 
Kakan blev god men ganska stark då jag tog 2 msk kakao. Ska vid nästa tillfälle prova mindre kakao och liiite mer sötningsmedel, gillar ju sött ;).
 
Perfekt brytning med hallonen och grädden, värd att prova!!


Kram & God natt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar