söndag 28 april 2013

SKÖN HELG i BILDER..

 
 
 
 
 
Igår åkte minsann trädgårdsmöblerna fram, äntligen!!
 
Satt och ute och njöt frukosten i pyjamas och morgonrock i strålande solsken på vår underbart sköna baksida som vetter mot skogen. Fortfarande är det lite kalla vindar men mysigt i alla fall, det säger bara svisch så är sommaren snart här också :)
 
 
 
 
 
Återigen haft trevligt hundbesök här i helgen som hela familjen gillar och inte minst barnen, så ett gäng promenader har det också blivit, riktigt skönt. Annars är det mest tentaplugg för min del inför fredagens tenta. Den sista på ett bra tag, för snart väntar D-uppsataskrivning, phuu..
 
I fredags åt vi goda Frasiga knyten med potatisgratäng och pepparsås (finns i rullistan under kyckling), såå mumsig denna maträtt är och fruktansvärt enkel, precis lagom ambitionsnivå en fredagkväll. Till det drack vi en supergott vin, Periquita reserva som nu också kommit ut som box, Tips, tips, som svartvinbärssaft, kommer bli grymt till sommarens grillkvällar!!
 
Man behöver egentligen inte ha en extra sås till denna rätt, då man redan har en rejäl klick vitlöksost i knytena men då vi gillar sås i denna familjen gjorde jag en extra denna gång som blev en pepparsås!!
 
Orkade däremot inte göra egen potatisgratäng utan blev en köpevariant men det är fasiken värt att stå en extra stund i köket, för det blir verkligen inte lika gott, nån som vet en god köpegratäng??
 
 
 
Lovade ju tidigare att återkomma med såsreceptet, höftade lite som vanligt så det är inga exakta mängder men på ett ungefär..
 
 
 
Pepparsås 4-6 pers
 
½ dl rött vin
 
½ dl kinesisk soya
 
ca 30 grönpepparkorn (krossade)
 
svartpeppar från kvarn
 
vitpeppar mald
 
1 hel vitlöksklyfta
 
3-4 dl vispgrädde
 
 lite redning, mjöl el maizena
 
 
Låt vin, soya, vitlök och kryddor sjuda och reducera sig till hälften. Plocka upp vitlöken och tillsätt grädde och red ev med lite mjöl. Servera till en köttbit eller kyckling!!
 
Mumsig är verkligen denna sås och passar toppen till grillat, kanske nån som redan startat sin grillsäsong??!
 
 
HA EN BÄST SÖNDAG!!
 
KRAAAM


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar