onsdag 10 april 2013

KASSLERGRATÄNG

 
HEJSAN SNYGGINGAR!!
 
Varit i Falun och haft en mycket intressant och intensiv dag, så härligt när man verkligen känner att man hamnat på rätt plats, vi har suttit som små svampar och sugit åt oss all nyttig kunskap, HÄRLIGT!!
 
 Testade ett nytt recept till kvällens middag och som visade sig vara en uuunderbart god kasslergratäng som ni bara måste prova, snabb att tillaga också!! Såsen va av den kalibern att man tog en sked och skrapade ut kastrullen, yummi!!
 
Här kommer receptet för den som önskar...
 
 
 
KASLERGRATÄNG
 
ca 4-6 port
 
1 bit kassler ca 700 g
 3-4 tomater
1/2 färsk ananas
goudaost
 1 purjolök
1  gul lök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
( ev redning; maizena alt 2 msk phiadelpiaost)
 
 
  Sätt ugnen på 225 grader. Strimla purjolök och lök och lägg i botten på en ugnsform. Skär kasslern och tomaterna i skivorna och skär ananasen i bitar. Skär goudaost i centimetertjocka stavar. Varva kassler, tomat, ananas och ost och lägg över lökblandningen.
 
 

 
Koka upp creme fraiche, grädde, mango chutney, kycklingfond och soja i en kastrull. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt ev phiadelfiaost el maizena för tjockare konsistens.
 
 Häll såsen över formen och ställ in i ugnen, 20-30 min tills den fått fin färg och osten smält. Servera med ris och en god sallad.
 
 
 
 
 
 
Ååå, alldeles snart är det finalen på Sveriges mästerkock, kollar ni?!! Här är det ett favvoprogram :) Måste röja järnet nu, kvällarna förvinner så snabbt nuförtiden?!!
 
FORTSATT TREVLIG LILL-LÖRDAG!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar