fredag 29 mars 2013

GLAD PÅSK ♥

 
 
God morgon denna långfredag!!
 
 

Påskägg Åhlens, chokladfigurer från City Gross..
 
 
Visst är det skönt med påsklov eller i alla fall lite röda dagar!!
 
Igår var det full rulle här med att handla,  måla påskkärringar, ladda påskägg och förbereda mat som vi ska ha med på dagens påskmiddag!! Var på ICA igår, tidigt på morgonen och skulle ladda på med mera smågodis inför helgen och till alla påskkärringar. Godispåfyllarkillen kommer fram och undrar om jag redan ätit upp allt godiset som jag köpte för några dagar sen, haha!!
 
Gjorde bland annat en Skagentårta som ni  får receptet på nedan. Kan inte utlova hur resultatet blev men själva fyllningen var riktigt mumsig så jag tror nog att det kan bli en höjdare :)
 
 
 
 
 
SKAGENTÅRTA
 
 
Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör
 
Skagensmet:

 400 g räkor med skal el utan skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad
svartpeppar
 
Garnering:

 100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill
 
Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten. Ställ i kylen.
 
  Skala och hacka räkorna grovt /eller tina och låt de färdigskalade räkorna rinna av. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande 1 dl crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i skagenblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie.
 
 Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera Skagentårtan innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.
 
Låter kanske lite krångligt men det var superlätt och tog inte alls lång tid men jag valde att använda färdigskalade räkor denna gången!!
 
 
Nej, nu ska vi kicka igång denna långfredag, hoppa ur pyjamasen, packa in oss i bilen och fara iväg och träffa lite familj, önskar er en  RIKTIGT HÄRLIG PÅSK!!!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar