söndag 24 mars 2013

CHEESE CAKE med MANDELCRUNCH!!

 
 
 
 
 
Gjorde denna kalorisnåla variant av cheese cake igår som blev riktigt krämig och fräsch, supergott dessutom!! Perfekt om man vill dra ner på socker, då denna enbart innehåller "fejksocker". Att det tog typ 10 minuter att svänga ihop denna dessert gjorde ju inte saken sämre, värd att provas!!
 
 
CHEESE CAKE 2 pers
 
100 gram Piadelphiaost
 
100 gram Turkisk yoghurt
 
ca 2 msk Stevia el annat sötningsmedel
 
ca 1 msk koncentrerad Funligt Jordgubb
 
½ dl tinade Jordgubbar
 
 
Vispa ihop alla ingredienserna till en slät krämig smet.
 
 
MANDELCRUNCH
 
1 dl Mandelmjöl
 
30 gram smör
 
½ msk Stevia el annat sötningsmedel
 
 
Smält smöret och blanda med mandelmjöl och sötning.
 
Bred ut på en plåt täckt av bakplåtspapper. Grädda i ugn 175 grader ca 8 minuter.
 
Kakan ska få en gyllene färg, låt svalna och dela till smulor.
 
 
 
Varva cheese cake smeten med crunchsmulorna i ett glas.
 
Toppa gärna med färska jordgubbar och lite chrunch!!
 
 
 
Ska även funka att frysa och ha som glass, ska prova det också :) Riktigt smarrig efterrätt som jag kommer göra flera gånger om!!
 
(Vill man ha vanligt socker istället är det bara att översätta och ta samma mått som Stevia i receptet)
 
 
Nu är det tack och god natt här, SOV GOTT ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar