måndag 4 februari 2013

GULLANS KAKA



Här kommer ett  sådant enkelt"svängihoprecept" som vi gillar, eller hur?!! Bästa recepten enligt min mening, är de som man kan göra på en plåt eller långpanna (som det även kallas) som räcker till många och gåt snabbt att göra!!

 Kan inte få för många av dessa receptet och hittade detta på bloggen Matplatsen!!



 
GULLANS KAKA
 
Smet
 
2 st ägg

3 dl strösocker

150 gram smör , smält

1,5 dl mjölk

4 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver
 
 
Glasyr
150 gram smör, smält
5 dl florsocker
3 ½  msk grädde
2 tsk vaniljsocker
 
Dekorera
50 gram blockchoklad
 
Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet.
 
 Blanda i smör och mjölk.
 
Grädda i bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40cm i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge. Låt kakan kallna helt.
 
Glasyren: Smält smöret och blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.
 
Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren. Låt stelna och skär sedan i rutor.



Påminner i smaken som en klassisk chokladrulltårta med vaniljfyllning, så
riktigt mumsigt blev det och den fick bra betyg av nattgänget jag jobbade med i helgen :)


Happy Måndag ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar