torsdag 15 november 2012

Frasig Kyckling, "Mulle nö" & Glass!!!

 
Här kommer ett recept som jag fått av min vän Maria!! Supergod rätt som passar perfekt som "bjudmat" med ett glas rött eller om man vill lyxa till vardagen lite som vi gör ikväll när vi har besök!! ♥
 
 
 
 
 
Kyckling med frasigt täcke
 
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 purjolök
1 röd paprika
ca 8 små färska champinjoner
1 hönsbuljongtärning
2 st vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
paprikapulver (eller aijvar), svartpeppar, salt
3 st smördegsplattor
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader och rensa kycklingen och skär i bitar. Lägg fram smördegsplattorna så att de tinar.
Hacka lök, purjo, paprika, skiva champinjonerna och fräs några minuter i stekpanna. Pressa i vitlöken och häll över grädden. Ha i kycklingbitarna, hönsbuljong och kryddor. Låt bubbla ihop och ha i ytterligare 1 dl grädde. Smaka av.
 
Häll allt i en ugnsform. Kavla ut smördegsplattorna och tryck fast som ett lock över kycklingblandningen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills locket fått en gyllene färg.
 
Servera med jasminris och en sallad!!
Jag hade blandad sallad (färdig påse) och babyspenat, gurka, tomat, fetaost.
 Speciellt fetaosten blir väldigt god till kycklingen.
 
 
Det är aldrig tråkigt med en energifylld 7-åring som äääälskar att spexa ,
vår egna Lars Brundin!!
 
 
 
 

Konstigt vaa??! Så otroligt bra!!!
 
Hade lovat att vi skulle göra fruktsallad och Julia svängde ihop detta, supergott blev det med lite glass och riven vit choklad!!
 
 
 
Är skapligt mätta nu och jäser framför hockyn, inte som fotbollen igår direkt, vilka mål, till och med jag fick rysningar av sista målet, så jäkla bra!!!

Hörs imorgon!!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar