tisdag 30 oktober 2012

Mitt kök & Cannelloni med spenat och ricotta


Lite köksbilder....








Kök HTH, vitvaror Siemens

Köksbord IKEA, stolar, vitrinskåp EM, matta Åhlens, taklampa, vägghylla
                                Mio

Fat Matteus, ljuslyktor från Pb home. Ittala, Smultrongården, kruka Prins Eugene


Trälåda på hjul med en salig blandning i från Granit

Ursäkta för vissa suddiga bilder..svårt att ta om, nu är köket invaderat av matlagning och inte lika städat ;)



Här kommer ett gott middagstips från Mitt Kök!!!




Cannelloni med spenat och ricotta
8st färska pastaplattor
400 g babyspenat
200 g parmesanost
200 g ricottaost
2st gul lök
4st vitlöksklyftor
750 g krossade tomater
1 st lagerblad
Salt PepparOlivolja
Gör så här
                         
                                 Hacka alla lök fint, hälften av löken i en kastrull, hälften i en annan.
                                                           
  I kastrull ett, svetta löken och tillsätt krossade tomater samt ett krossat lagerblad.
       I kastrull två, svetta löken och tillsätt all babyspenat.
                     Låt tomatsåsen koka i ca 15 minuter, smaka av med salt och peppar. Mixa sedan med
stavmixer till en slät sås.
        När spenaten är klar, ställ åt sidan och låt den kallna lite.
         Ta bort vätskan, vänd ner ricotta och fem sjättedelar av den rivna parmesan osten. Lite salt och peppar.
               Ta fram pastaplattorna, lägg ut spenat- och ricottaröran i nederkant på pastaplattan och rulla
ihop.
                                                           
  Lägg ner pastarullarna i en ugnsfast form. Lägg endast ett lager.
                         In i ugnen, 200 grader i cirka 10 minuter.
        Smaklig måltid!
Cannelloni med spenat och ricotta
Bild lånad från Mitt kök!!
På återseende ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar