lördag 13 oktober 2012

Mexikansk Majssoppa & Quesedillas!!



Lördagkväll och vi har haft trevligt besök, som nu skulle vidare för att se Eva Dahlgren på Konserhuset!! Tiden gick för fort och vi måste ses snaaart igen...♥

Ikväll bjöd jag på en soppa som är lite extra god så här på hösten. Receptet kommer från Leila Lindholms allra första kokbok och denna har varit en favort här hemma i många år.



Mexikansk majssoppa ca 4 pers.

1 ½ burk (a´340 gram) majskorn
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 dl creme fraiche
4 tsk tacokrydda
svartpeppar
2 msk olivolja

Häll av spadet från majsen och låt torka på hushållspapper eller en kökshandduk.
Blanda den torkade majsen med olivolja och peppar och häll i en het torr stekpanna tills majsen poppar och får gyllenbrun färg.

Häll sedan majsen i en kastrull och ha över vatten, creme fraiche, buljong och tacokrydda.
Koka upp några minuter och mixa sedan till en slät soppa med stavmixer.

Häll upp i skål och toppa med lite olivolja och basilika!!





Soppan i ljusrosa skål från Matteus



Till soppa serverades varma Quesadillas...


 
 
 
Quesedillas 
 
1 pkt tortillabröd (liten storled 8 st)
 
2 st mozzarellaostar
 
rökt skinka
 
basilika färsk el torkad
 
olivolja svartpeppar
 
flingsalt
 
½ mild chilifrukt för lite hetare smak..
 
 
Lägg ena brödet på en skärbräda, varva med skinka och skivad mozzarella.
 
Hacka basilikan och strö över, krydda med salt, peppar och ev hackad chilifrukt.
 
Lägg det andra brödet ovanpå som ett lock
 
Stek i olivolja ca 1 minut på varja sida.
 
Skär upp i snittar och servera direkt till soppan!!
 
 
 
Nu ska jag krypa upp i soffan under filten med la familia och skratta mig hes till AVF!!
 
Kram kram
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar