måndag 18 mars 2013

FRÖKNÄCKE

 
Underbara knäckisar!!
 
 
 
 
 
Dessa grymt goda bröd är dessutom nyttiga och perfekta frukostmackor!! Har tröttnat lite på finncrisp nu men detta bröd kommer bli en perfekt ersättare :)
 
Har dragit mig lite för att baka just hårda bröd, då det verkar lite krångligt. Men det var ju verkligen såå enkelt att göra!! Det tar däremot lite extra tid att göra dessa, då de ska vara i ugnen en lång stund men själva bakandet var klart på ca 10 minuter!! Superlätt!!
 
Värda att prova!!
 
 
 
FRÖKNÄCKE
 
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett el Rapsolja
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
 
 
Sätt ugnen på 150 grader.
 
Lägg bakpapper på en plåt.

 Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt oljan/alt. smält kokosfettet och blanda med det uppkokade vattnet.

 Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.

 Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
 
 
 
(Lite konstiga produkter kanske ni tycker!? Men, pofiber och fiberhusk brukar stå vid glutenfria hyllan eller som vissa butiker har nu, en LCHF- hylla!!)
 
 
Ha det gott!!

1 kommentar:

  1. Mums vad gott det verkar vara! Ska absolut testas!!
    Kram o tack för tipset♥

    SvaraRadera