Goddagens!!
Idag har vi haft riktigt "fjällenväder" och suttit ute i solen med en kaffekopp i handen, gött!!
Provade ett nytt pizzarecept ikväll som både är laktosfri och LCHF- inriktad, mycket gott blev det!!
Till det gjorde vi egen pizza sallad, gjord på strimlad vitkål, 4 msk rapsolja, 4 msk vatten + italiensk salladskrydda.. Köper aldrig pizzasallad annars men hemmagjord blir så krispig och fräsch och ej så sur som jag tycker köpesallad oftast är.
3 stora runda pizzor:
4 dl vatten
4 ägg
100 g riven smakrik ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
4 tsk bakpulver
4 krm salt
4 ägg
100 g riven smakrik ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
4 tsk bakpulver
4 krm salt
2 msk kruskakli
Sätt ugnen på 200 grader.
Värm vattnet så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Lägg degen på ett bakplåtspapper och ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen till 3-4 mm.
Ta bort bakplåtspappret och lägg en tallrik ovan degen och skär runt med kniv. Ta bort tallriken och skär bort överflödig deg. Pensla med olja.
Grädda bottnarna i ca 10 minuter i mitten av ugnen innan du lägger på tillbehören.
Fyllning:
3 dl Tomatsås
6 dl smakrik riven ost
4 dl räkor
6 tsk curry
2 banan
3 dl jordnötter
Grädda i 15 minuter ca i 200 grader, servera en god bearnaise till och pizzasallad!
Ni vet väl att pizzan blir extra saftig om ni lägger osten direkt efter tomatsåsen? Så först tomatsås, sedan ost sedan ingredienserna och sedan toppar jag bara med lite ost längst upp, då får man en riktigt god pizza!
Med detta recept blev det mycket pizza över ( 2 vuxna + 2 barn), så nästa gång kan vi göra hälften av degen om man inte vill ha matlåda såklart!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar