Gjorde denna fantastiskt goda paj som
i detta recept är på lchf-vis. Tycker till och med att det blir godare då
smaken blir lite nötig och knaprig, mumma vad det smakar sommar med
kantareller och västerbottenost!!!
Om det vankas kräftskiva är denna
paj en klockren rätt på bordet.
Gjorde denna fantastiskt goda paj som i detta recept är på lchf-vis. Tycker till och med att det blir godare då smaken blir lite nötig och knaprig, mumma vad det smakar sommar med kantareller och västerbottenost!!!
Om det vankas kräftskiva är denna paj en klockren rätt på bordet.
Pajskal
40 gram smör
1 ägg
½ dl sesamfrön
3-4 dl mandelmjöl
Knåda ihop ingredienserna och tryck ut i form ca 24 cm i diameter. Grädda 8-10 minuter i 200 grader, nedre delen av ugnen.
Fyllning
4 ägg
3 dl vispgrädde
150 gram västerbottenost (1 påse)
ett par nävar kantareller
peppar från kvarn
salt
smör
Stek kantarellerna gyllenbruna med en stor klick smör, peppra och salta.
Vispa ihop ägg, grädde, ost
Lägg kantarellerna i pajskalet, häll över gräddblandningen.
In i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med en sallad och gärna varma vitlöksbröd!!
Nu blir det filmtajm, en skräckis tror jag ..
Kramen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar