lördag 13 april 2013

NUGGETS, UGNSROSTAD POTATIS med BASILIKASÅS mm...

Tjingeling!!
 
 
Har för första gången gjort egna nuggets och det blev sååå tokgott så vi ville aldrig sluta äta!! Barnen blev lyriska och tyckte detta va klart bättre än de nuggets man får på Mc Donk och Max, bra betyg va!!?
 
Basilikasåsen va även den en riktig höjdare samt att vi hade en färdigköpt hamburgerdressing. Kan tänka att det även tänka att det passa super med mangoraja till!!
 
 
 
 
 
Skala potatis,  morötter och rödlök. Klyfta och lägg i ugnsform med en svätt olivolja, salta och peppra. In i ugnen 225 grader ca 30 minuter. Börja sedan med sås och nuggets!!
 
 
 
 
NUGGETS 4 port

 
1 Grillad kyckling

 1 ägg

 1 dl ströbröd

 1/2 dl finriven parmesan 

 1 tsk citronpeppar

 1 krm salt

 smör + olja att steka i
 
 
 
Rensa kycklingen och skär i bitar. Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik.
 
Blanda ströbröd, parmesan, salt, citronpeppar i en annan djup tallrik.
 
Doppa kycklingbitarna en i taget först i ägget sedan i ströbrödblandningen. Lägg på ett fat.
 
Bryn gyllene i stekpanna i olja och smör. Servera direkt!!
 
 
 
 
Basilikasås:


 2 dl lätt creme fraiche
 
4 msk olja

 1 kruka färsk basilika

 1/2 tsk salt
 
 
Mixa basilikablad, olja, salt, creme fraiche i en blender el med mixerstav. Klart!!
 
 
 
 
Nu ska jag ansluta i soffan och Fångarna på fortet med ena ögat öppet, det är ju ormar heeela tiden, rena rama terapin!!!
 
 
KRAM
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar