tisdag 23 april 2013

Majssoppa med Quesedillas..

 
HEJSAN!!
 
Lagade soppa häromdagen, som är en riktigt favorit för alla i familjen!! Receptet kommer från en av Leila Lindholms kokböcker, hon e ju grymt duktig den tjejen!!
 




Mexikansk majssoppa ca 4 -6 pers.

1 ½ burk á 340 gram  majskorn
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 dl creme fraiche
4 tsk tacokrydda
svartpeppar
2 msk olivolja

Häll av spadet från majsen och låt torka på hushållspapper eller en kökshandduk.
Blanda den torkade majsen med olivolja och peppar och häll i en het torr stekpanna tills majsen poppar och får gyllenbrun färg.

Häll sedan majsen i en kastrull och ha över vatten, creme fraiche, buljong och tacokrydda.
Koka upp några minuter och mixa sedan till en slät soppa med stavmixer.

Häll upp i skål och toppa med lite olivolja och basilika!!
 
 
 
 
 
 
Quesedillas 
 
1 pkt tortillabröd (liten storlek 8 st)
 2 st mozzarellaostar
 rökt skinka
 basilika färsk el torkad
 olivolja, svartpeppar  & flingsalt
ev ½ mild chilifrukt för lite hetare smak..
 
 
Lägg ena brödet på en skärbräda, varva med skinka och skivad mozzarella.

 Hacka basilikan och strö över, krydda med salt, peppar och ev hackad chilifrukt.

 Lägg det andra brödet ovanpå som ett lock. Stek i olivolja tills varje sida är gyllenbrun.

 
Skär upp i snittar och servera direkt till soppan!!

 


 ♥
Smaklig spis




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar