MMmmm, doftar ju så underbart gott med nybakat sockerkaka och vad är väl godare än att äta den alldeles varm och härlig med ett glas iskall mjölk till...
2 st ägg
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g smält smör
4 msk mjölk
2 mogna mosade bananer
50 g grovhackad mörk choklad
0,5 dl nutella
Vispa ägg och socker. Smält smöret. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
Blanda ner mjölken i det smälta smöret. Häll växelvis ner mjöl och mjölkblandningen i äggvispet.
Rör ner de mosade bananerna. Rör till sist ner den hackade chokladen och nutellan. Blanda bara några varv med de sistnämnda.
Det skall inte blanda sig helt. Grädda i en form på ca 20 cm, smord och bröad, i ca 45 min i 175 gr. Stickan skall vara torr.
(Min kaka blev dock lite kladdig i mitten, inte mindre gott för det ;) )
Blanda ner mjölken i det smälta smöret. Häll växelvis ner mjöl och mjölkblandningen i äggvispet.
Rör ner de mosade bananerna. Rör till sist ner den hackade chokladen och nutellan. Blanda bara några varv med de sistnämnda.
Det skall inte blanda sig helt. Grädda i en form på ca 20 cm, smord och bröad, i ca 45 min i 175 gr. Stickan skall vara torr.
(Min kaka blev dock lite kladdig i mitten, inte mindre gott för det ;) )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar