Lilla lördag idag och provar därför en ny efterrätt!! (Ser mer ut som stekt blodpudding än chokladkaka men gott va det i allafall)
Kladdkaka LCHF
100 gram smör
100 gram mörk chklad
2 ägg
1 dl grädde
3 msk sukrin el stevia
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och lägg i chokladen, låt smälta ihop. Ta kastrullen från plattan och häll i grädden.
Vispa ägg och sukrin tjockt och pösigt.
Blanda ihop ägg- och chokladsmeten.
Tillsätt vaniljpulvret och kakaon (Prova dig fram hur stark chokladsmak du vill ha).
In i mitten av ugnen ca 6-8 min.
Låt svalna och servera med hallon och en klick vispgrädde!!
Kakan blev god men ganska stark då jag tog 2 msk kakao. Ska vid nästa tillfälle prova mindre kakao och liiite mer sötningsmedel, gillar ju sött ;).
Perfekt brytning med hallonen och grädden, värd att prova!!
Kram & God natt
♥
Kram & God natt
♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar