Härliga dagar i vackra Tällberg förra veckan!!! Sanna Nielsen va en fantastisk upplevelse, måste se hennes julkonsert nästa år igen!! |
Sitter med datorn i knät i soffan och äter diverse knäck och chokladkola, mumma!!
Har varit och jobbat idag och efter det vilat på soffan, är lite trött efter denna intensiva jobbhelg och somnade till på soffan, välbehövligt känns det som!!
Men nu är det lediga dagar som väntar och julfirande utspridda till ända annandagen, bara mysigt att få ha flera dagar att fira på...
Lite senare ikväll ska vi till grannar på skinkmacka och bingospel, ska bli trevligt att få gå bort när man jobbat de senaste dagarna :)
Tänkte tipsa om en god och fräsch efterrätt till julmaten!!
Vi ska ha lite familj hos oss på annandagen och då tänkte jag bjuda på klassisk frusen Cheese cake.
För att få den lite mera "julig" gör jag en botten på krossade pepparkakor ca 12 stycken som blandas med 50 gram smält smör som trycks ut i form, samt att man blandar i 1 dl lingonsylt i cheesecake smeten..Är ni med?!
Här kommer hela receptet för den som vill!!
CHEESE CAKE
Botten
12-15 pepparkakor
50 gram smör
Smet
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
1dl lingonsylt
Smält smöret och krossa pepparkakorna, blanda ihop och tryck ut i en form (gärna med löstagbar kant). Ställ i frys.
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.
Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).
Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast.
Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Rör sist i lingonsylten lite lätt, det ska endast bli lite strimmor av lingonsylt, då den frusit.
Häll smeten i formen och ställ ifrysen i ca 3 timmar. Ta gärna fram ca 15 minuter innan servering!!
Perfekt med sådana efterrätter som kan göras flera dagar i förväg, TIPS!!!
Nu dags att fräsching up, ha det bäst!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar